02 September Vancouver - Kamloops

Plat e weg in Canada!!

Vanmorgen zijn we een beetje te vroeg wakker dus een goede gelegenheid om te skypen met het thuisfront.
Na het douchen, de auto inladen en een lekker ontbijt gaan we op weg richting het Capilano Suspension Bridge Park. Het is een beetje regenachtig als we vertrekken maar als we aankomen bij het park is het droog. Bij Suspension Bridge aangekomen parkeren we de auto en lopen naar de ingang. We verwachten hier niet heel veel van maar komen bedrogen uit.
Om te beginnen met de mooie Totem palen direct na de ingang. Suspension Bridge is een 137 meter lange hangbrug die boven de Capilano river hangt op 70 meter hoogte.
We lopen naar de overkant maar Holy moly die brug wiebelt. Bianca weet niet hoe snel ze aan de andere kant moet komen. Harold daarentegen komt op zijn gemakkie, al fotograferend naar de overkant gebonjourd. Dat fotograferen valt vies tegen op een wiebelende brug. Wat is dit geweldig.
Aan de overkant heb je een grote boomhut van waaruit een soort boomkroonpad door de hoge bomen begint. Via diverse hangbruggen loop je van de ene boom naar de andere boom. Dit is toch weer iets heel anders dan gewoon door het bos lopen. Ook hier genieten we met volle teugen.
Verder kun je ook nog een Cliffwalk doen. Nu loop je over paden die langs de rotswand zijn gemaakt. Bianca is toch weer blij dat ze gewoon grond onder voeten heeft.















Daarna vertrekken we richting Chilliwack om de iets verder op gelegen Bridal Veil Falls te bezoeken. Dit is een wandeling van 15min richting een waterval genaamd bruidssluier.
De naam zegt het al dit is een waterval die breed uit over de rotsen naar beneden sluiert.
Heel mooi om te zien.





Na dit mooie verschijnsel rijden we terug naar Chilliwack waar we op bezoek gaan Hella en Geert Beckers, die al meer als 10 jaar met hun kids in Canada wonen. Hier worden we welkom geheten en de koffie wordt aangezet. We kletsen vrolijk over hoe het in Echt gaat en over hun leven in Chilliwack. De tijd vliegt voorbij en het is super gezellig. We moeten helaas nog verder vandaag en besluiten onze tocht voort te zetten. We nemen afscheid en spreken af om contact te houden en nog een keer op bezoek te komen. Wat we zeer zeker een keer zullen doen.
Thanks Hella, Geert en doggie Austin voor de geweldige middag, wij hebben genoten.







We moeten nog 250 km naar Kamloops en besluiten de Othello tunnels te laten voor wat ze zijn. Misschien iets voor een andere keer. In ieder geval een reden om terug te gaan naar Chilliwack :).



Na een snelle hap bij de Golden Arches (en hopelijk hier ook het probleem met de website te hebben opgelost) rijden we verder. Uiteindelijk komen we moe maar voldaan om 21:30uur aan in het Days Inn in Kamloops BC

Wat hebben we genoten van alles maar vooral van Chilliwack.
Hella en Geert Bedankt.

Groetjes Harold en Bianca.