03 September Kamloops - Banff

On our way to Alberta.

Ondanks dat we allebei heerlijk hebben geslapen zijn we redelijk vroeg uit de veren.
Na de verplichte ochtendrituelen beginnen we rond 8:15uur aan onze trip richting Canmore, Alberta. Meteen de Trans Canadian highway 1 op en kilometers maken. Dat was immers het doel van deze dag.

Zo passeren we Mount Revelstoke National Park, Glacier National park en stoppen uiteindelijk bij Rogers Pass.Na een tijdje genoten te hebben van het uitzicht rijden we een stukje verder naar het visitor center. Hier kopen we een Parks Canada Discovery Pass, deze pas geeft ons toegang tot alle Nationale parken in Canada.
Als we weg willen rijden bij het visitor center zien we dat ze de weg hebben afgesloten.Dit in verband met opruimwerkzaamheden van een ongeluk welk een dag eerder is gebeurt.
Hier staan we ruim een half uur stil. Tja en dan is het vele kilometers file rijden.
Overal zijn ze aan de weg aan het werken dus langzaam aan. Dat hadden we niet zo gepland, zeker niet omdat we vandaag ook weer een andere tijdzone inrijden. Nu dus nog maar 8uur verschil met Nederland.

In Yoho National Park maken we de korte wandeling naar Wapta Falls.
Het is een makkelijke wandeling en we genieten een tijdje van deze muur van water.Vervolgens stoppen we bij Natural Bridge. Vergeleken met 2007 (ons vorige bezoek) stroomt er beduidend minder water doorheen. Het blijft echter een indrukwekkend natuurverschijnsel.Weer een stukje verder komen we uit bij Emerald Lake. Nog een bekende van ons vorige bezoek. We maken hier prachtige foto's van de weerspiegeling in het water. Ook maken we wat leuke foto's van ons beide. Harold geniet met volle teugen.Onze laatste stop voor vandaag is Takakkaw Falls. In de weg er naar toe zitten een paar echte haarspeld bochten. Leuk om te rijden. Eenmaal bij de waterval zien we dat deze ook zeer indrukwekkend is, immers het water donderd zo'n 380meter omlaag. Echt gaaf.Nu is het dan toch echt tijd om de laatste 120km naar Canmore te overbruggen. O ja, we moeten ook nog ergens iets eten. Rond 21.00uur rijden we in Banff binnen. We besluiten om bij The Keg steakhouse te gaan eten. Dat hadden we wel verdiend na deze zeer lange dag in de auto.
Na het eten is het nog maar 22km tot in Canmore waar we overnachten in Ramada Inn and Suites. Bij het inchecken krijgen we een free upgrade naar een grotere kamer en dat vinden we natuurlijk echt niet erg. Om 22:30uur storten we in slaap en dromen over morgen. Dan gaan we de Icefieldparkway rijden.

Tot morgen!

Groetjes,
Harold en Bianca.