06 September Jasper - Clearwater

It's a rainy day ...!

Vanmorgen werden we met regen wakker maar dat wisten we dus we doen lekker op ons gemakkie. Na alle zooi weer bij elkaar gezocht te hebben gaan we richting Safeway om boodschappen te doen. We nemen 2 lekkere steaks mee om vanavond bij onze cabin aan het meer op de barbecue te gooien.
Zelfs wij hebben een klantenkaart van Safeway. Zo besparen we steeds enkele dollars op onze boodschappen. Deze Safeway heeft ook een Starbucks. Bianca neemt een cappuccino en Harold een espresso plus een gewone koffie voor onderweg. In de auto smeren we ons een lekker broodje met nutella. Hierna vertrekken we richting Jasper en Mount Robson Provincal Park.
We maken behoorlijk wat kilometers en stoppen alleen om wat edelherten op de foto te zetten.Voordat we in Mount Robson Provincial Park zijn is het gelukkig alweer droog.
De eerste stop is bij Overlander Falls. Het is een kwartiertje lopen naar de waterval.
Eenmaal beneden worden we weer getroffen door de immense schoonheid van de Canadese natuur. Wat is dit genieten.Zodra we weer terug zijn bij de auto eten we nog broodje en dit smaakt uitstekend.
De volgende stop is Rearguard Falls waar we de klein pad naar beneden lopen. Onderweg komen we de mensen uit Roermond weer tegen. Even babbelen en verder.
Bij het uitkijkpunt van deze waterval hopen we zalm te zien springen ... maar geen zalm te zien. Wij zullen wel te laat in het seizoen zijn of ze hebben net allemaal lunch pauze.Geen zalm gezien maar we vinden wel onze eerste geocache tijdens deze vakantie.
Eerlijk gezegd hebben we daar de afgelopen dagen geen behoefte aan gehad. De natuur nam ons veel te veel in beslag.Met nog een 150km naar Clearwater voor de boeg neemt Bianca het stuur over. Ja, het duurt wel even voordat we weer op weg zijn. Stoel een meter naar voren en een meter of 2 omhoog. Immers Bianca moet ook goed zicht hebben op de weg, hihi.
Maar het gaat super goed en ze vind dit heel stoer. De laatste paar kilometers zijn weer voor Harold. Even later komen we bij Dutch Lake Resort aan waar we een A-frame cabin hebben geboekt. Heel ouderwets, maar schoon en met een verpletterend uitzicht op het meer. Dat kan bijna ook niet anders als je er maar 10 meter van verwijderd bent.
Spullen uit de auto, cabin inruimen en dan de BBQ aan. Steaks erop, salade klaar maken en we kunnen buiten heerlijk aan tafel.

Het zonnetje schijnt af en toe door de bewolking en het is nog een lekker aangenaam buiten. Na het eten even afwassen en dan een stukje aan de wandel over het resort.
Ik (Bianca) typ dit verslag buiten aan de picknicktafel en Harold, tja die krijg ik op dit moment niet bij het water vandaan met z'n fotocamera.


 
Wat is dit genieten van het buitenleven. Morgen gaan we Wells Gray Provincial park bezoeken en nog een dagje van onze cabin aan het meer genieten.
Hier kijken we nu al naar uit.

Groetjes, Harold en Bianca.