07 September Clearwater

Na regen komt zonneschijn.

Vanmorgen werden we wakker, kijken naar buiten en zien dat er veel bewolking is.
Na de regen van afgelopen nacht is dat niet gek. Gelukkig is het wel droog.
Voordat we gaan ontbijten Skypen we gezellig met Dorenda.
Harold bakt lekker eieren met bacon en het smaakt heerlijk.Rond 9:30uur vertrekken we richting Wells Gray Provincial Park. Dit park staat bekent om z'n watervallen maar voor ons is dit allemaal nieuw, we zijn benieuwd.
We stoppen bij het bezoekerscentrum voor wat extra info over het park. Nog voordat we het park echt binnen rijden hebben we al onze eerste stop. Spahats Falls, we moeten zo'n 5 hele minuten lopen naar het uitkijkpunt. Wat is dit super ... het is maar goed dat het gisteravond en vanancht geregend heeft. Het water dendert met veel kracht naar beneden. Prachtig om te zien.Enkele kilometers verder stoppen we bij Dawson Falls, dit is 10 minuten lopen vanaf de parkeerplaats. Deze waterval is 90 meter breed en word ook wel The Little Niagara Waterfalls genoemd. Ook dit is weer geweldig!

We stoppen ietsje verderop bij Helmcken Falls, dit is een van de hoogste watervallen van Canada, zelfs nog hoger dan de Niagara watervallen. Dit vinden we de mooiste waterval wat we gezien hebben in dit park. Hier genieten we een hele tijd bij het uitzichtpunt.

We rijden terug richting de weg en in plaats van rechtsaf terug naar Clearwater slaan we linksaf naar Clearwater Lake. Deze weg is een 22 kilometer lange dirt road ... ja en jullie snappen het natuurlijk al, Harold vind dit geweldig. Hotsend en botsend stoppen we uiteindelijk bij Clearwater Lake. Hier besluiten we om te picknicken. Rustig op een vlonder over het water kijken, een lekkere boterham met nutella en een Mountain Dew.
 
Het zonnetje laat zich al ruim voor de middag zien en besluiten na de lunch terug te rijden naar het resort. Terug in Clearwater gaan we eerst een ijsje scoren bij Dairy Queen ... een heerlijk coned dipped in chocolade. Bij onze cabin genieten we van de zon, omgeving en de mensen.

Harold doet ook de geocache die in de buurt van Dutch Lake ligt. Bij het vinden van de cache blijkt deze zwaar bewaakt te zijn.Vanavond gaan we lekker uiteten ... we moeten welgeteld 10 hele stappen zetten en dan zijn we al in het restaurant. Dus er hoeft niemand de BOB te zijn.
Het is hier nu 17:00uur en nog prachtig weer. We zeggen het natuurlijk bijna nooit maar we genieten ontzettend van Canada. Dit hadden we niet verwacht.
Morgen op weg naar Whistler waar we ook lekker 2 nachtjes verblijven.

Vele groetjes uit Canada.