08 September Clearwater - Whistler

On the road again.

Gisteravond hebben lange tijd kunnen genieten van de vliegkunsten van de Osprey (visarend). Helaas bleef hij aan de overkant van het meer, dus geen foto.
Vanmorgen opgestaan en lekker ontbeten in onze cabin. Wat was dit een leuke ervaring in zo'n cabin aan het meer. Zeer zeker iets om te herhalen een volgende keer.
Rond 9 uitgecheckt daarna even tanken en weer op weg naar het 425km verder gelegen Whistler. We besluiten vanuit Clearwater de route te nemen via 100 Mile House. Het was een gok welke weg te nemen maar we hebben goed gegokt ... wauw wat is dit fantastisch. Bossen, bergpassen, weilanden, meren en rivieren we genieten met volle teugen.In Lillooet stoppen we bij een lokaal restaurant om te lunchen. De lokale bevolking zit hier bij elkaar waarschijnlijk omdat het zondag is! Allemaal in de zondagse kleren de roddels van afgelopen week delen. Ook apart om hier tussen te zitten.
Rond 13:30uur vervolgen we onze weg en maken een korte stop bij Seton Lake om hier een geocache op te pikken. Via allerlei haarspeldbochten en steile wegen komen we uit bij Duffey Lake. Ook dit is weer mooi. Waar het meer overgaat in een rivier liggen heel veel boomstammen die zo een natuurlijke barrière vormen.

Na hier een tijdje genoten te hebben stappen we weer in onze Chevy en rijden verder. Vlak na een bocht schrikken we beiden want er rent voor onze auto een bruine beer de weg over. Jammer maar hij verdwijnt snel aan de overkant tussen de bomen. Gaaf gaaf gaaf ... helaas geen foto en film daar was ie toch echt te snel voor. Maar wat super cool dat we dit gezien hebben.
De laatste stop voor Whistler is Joffre Lakes Provincial Park. Na een korte wandeling nemen een kijkje bij het onderste meer.In Whistler aangekomen checken we in bij de Holiday Inn. Het is een groot hotel.
We hebben een ruime kamer, zelfs met een keukentje. Hierna gaan we nog even Whistler verkennen. Wat een bruisend en levendig stadje. We gaan gezellig op een terrasje wat eten met een cocktailtje en een biertje. Wat wil een mens nog meer. Enjoying life.

See you later!!