11 September Powell River

Hello sunshine,

Na een heerlijke nachtrust, we slapen zelfs tot 8:00uur, doen we op ons gemak vanmorgen.
Dus eerste ff skypen met Herkenbosch en Pey. Gezellig even bijkletsen. Daarna eten we wat op de kamer en gaan rond 9:30uur op weg.
We wilden de wandeling rond Inland Lake gaan doen, een tocht van zo'n 15km. Maar helaas is de weg er naar toe afgesloten omdat ze nieuwe bruggen aan het plaatsen zijn. Dus dan maar even langs het visitor center in Powell River om info te vragen. Ze raden ons meerdere wandelingen aan om te doen. We zoeken er eentje uit en gaan op weg. De weg er naar toe is dirt road. Altijd leuk om te rijden maar op een gegeven moment weten we het niet meer ... er zijn meerdere afslagen die niet op de kaart staan. En de TomTom en GPS kunnen ons ook niet meer helpen.
Tja, wat nu? De plannen worden gewijzigd en we besluiten om naar Lund te rijden. Dit is een heel klein vissersdorpje en tevens ook het plaatsje waar de Highway 101 begint. We lopen wat rond over de steigers en lopen tevens de Lund loop (1km) maar dit stelt echt niks voor.

Na de rondgang besluiten om bij Nancy's Bakkery een klein hapje te eten en rond 2en gaan we terug naar Powell River. Hier vertoeven we een tijdje in het kleine winkelcentrum wat Powell River rijk is en doen bij Safeway al wat boodschappen voor morgen. Het valt ons op dat alles toch wel iets duurder is dan in Amerika, maar ja het zij zo! In de Safeway zit ook een Starbucks en we bestellen een lekkere cappuccino en koffie. Hier hebben ze ook free WiFi dus even de laatste roddels en het nieuws in Nederland lezen.
Hierna genieten we op het strand van het zonnetje voordat we terug rijden naar het hotel om een uurtje te relaxen. We willen op Willington Beach naar de Sunset gaan kijken en laat daar net ook een eetkraampje staan. Heerlijk Fish en chips dat smaakt altijd. Hierna ontzettend genoten van de zonsondergang. Wat is dit alweer genieten.

Harold zegt overal staat genieten genieten en nog eens genieten. Maar dat is toch ook zo, we genieten op en top. Morgen op de ferry richting Vancouver Island waar we voor 3 dagen een cabin hebben gehuurd. Zijn reuze benieuwd.

Groetjes,
Harold en Bianca.