12 September Powell River - Tofino

Our trip to Vancouver Island.

Hiep Hiep Hoera, Vandaag is Harold jarig!
Vanmorgen om 6:00uur liep de wekker af boh ... wat is dat vroeg. Douchen, de spullen bij elkaar zoeken en om 7:00uur in de auto richting de veerboot naar Comox, Vancouver Island. Om 7:15uur daar aangekomen moeten we nog een klein uurtje wachten. Bianca kijkt de film van gisteravond af en Harold amuseert zich met de telefoon. Rond 8:20uur vertrekt de boot naar Comox, we gaan lekker buiten kijken en eten daar ook ons ontbijtje op. Heerlijk.Het is prachtig weer en alweer geen wolkje aan de lucht. Rond 9:45uur meren we aan en kunnen we aan onze trip op Vancouver Island beginnen. Het zonnetje schijnt stralend en onze eerst stop is Little Qualicum Falls. Een waterval wat op 3 etages omlaag dendert, nou dit valt dus tegen. We zijn hier ook zo weer weg.
De volgende stop is Cathedral Grove, een woud met oude en grote Douglas-fir's. De grootste is ongeveer 800 jaar oud, 76 meter hoog en heeft een omtrek van 9 meter. Erg leuk om door dit woud met reuze bomen te lopen.In Port Alberni stoppen we om wat boodschappen in te slaan. Het worden 2 malse Rib-Eye's om straks op de BBQ te doen. We maken een korte lunch stop en pikken even de WiFi van het hotel verderop. Moet kunnen toch. Zo kunnen we even de felicitaties op Whatsapp, Fb en SMS-jes lezen. Uiteraard ook het laatste nieuws. Wel even leuk. Harold appt nog even met Roel over hoe het fototoestel bevalt. Daar zullen we na de vakantie wel wat uurtjes zoet mee zijn, Manon HiHi
Nu gaan we echt op weg naar onze cabin en moeten nog zo'n anderhalf uur overbruggen.
De weg er naar toe is wederom prachtig, maar de bewolking neemt nu opeens ook toe.
We kunnen merken dat we richting zee gaan. We bezoeken eerst het Visitor Center in Ucluelet en krijgen daar een overvloed aan informatie van een medewerker die erg leuk vertelt over Pacific Rim National Park, Ucluelet en Tofino.
Bij Point West Cottages aangekomen worden we vriendelijk ontvangen door Pennee en zij brengt ons ook naar onze Osprey Cottages, de wauw's vliegen haar om de oren hihi. Een joekel van een BBQ op de veranda en een hottub op de veranda met een uitzicht zoooooo mooi! Binnen is het niet anders, van alle gemakken voorzien en het voornaamste hartstikke schoon. Na alles uit de auto te hebben gehaald, genieten we een tijdje buiten op een stoel van de stilte en de omgeving.Hierna nog even Ucluelet in om de laatste boodschappen te halen. We rijden dan Ucluelet weer uit en gaan een stukje van de Wild Pacific Rim lopen. De Lighthouse trail, een wandeling van 2.6km met prachtige uitkijkpunten op zee. Dit is weer genieten hihi.Rond 19:00uur zijn we weer bij onze cabin, BBQ aan, steaks erop, salade erbij en klaar. Na het eten genieten we ook nog een tijdje van de hottub.
Morgen gaan we richting Tofino, kijken of we kunnen gaan whale watchen.

Groetjes vanaf Vancouver Island