13 September Tofino

Stukje paradijs op aarde!

Wat een heerlijke cabin, hier zouden we wel een paar weken kunnen vertoeven en zeker op Vancouver Island. Na de nodige rituelen van elke morgen gaan we rond 10en op weg naar Tofino. In Ucluelet is er erg veel bewolking en deze bewolking valt langzaam omlaag. Vergelijkbaar met mist die omlaag valt bij ons. Richting Tofino is dit ook nog het geval maar als we daar aankomen is het droog en zelfs aangenaam warm.
Geen zon, maar ja ... we kunnen niet alles hebben. We stoppen bij Jamie's om te vragen of we kunnen Whale Watchen. En jawel hoor we kunnen met de boot van 13:30uur mee, joehoeee! Nu moeten we nog 3 uurtjes overbruggen maar die krijg je in Tofino wel om.
We lopen door het dorpje eerst naar de haven, daarna bekijken we wat winkeltjes en kopen wat souvenirtjes.Op de weg terug naar de auto gaan we een galerij binnen met native art. Hier bekijken we allerlei schilderijen en sculpturen gemaakt door de "inheemse bevolking".
Ja, dit is echt echt iets voor ons ... wat mooi allemaal. Van een schilderij zijn we helemaal weg van. We besluiten dan ook dit als aandenken aan deze reis mee te nemen voor thuis. Alleen nu proberen om het heel thuis te krijgen, er zit namelijk een lijst omheen. Nou die hebben we in de pocket.Rond 12:15uur gaan we een hapje eten, wel een lichte lunch want we gaan om 13:30uur de boot op. Het wordt een lekkere kom tomaten soep met wat brood. Ook appen we even met Doortje. Rond 13:00uur rijden terug naar Jamie's waar we de auto parkeren en Harold toch maar voor de zekerheid een lange broek aantrekt. Ja, we zijn er klaar voor. Als we aan boord gaan gaan we boven op het dek zitten zodat we goed uitzicht hebben. Zodra iedereen aan boord is vertrekken richting open zee.

Chris, onze captain vertelt veel over de dieren en doet echt zijn best om wildlife te spotten. Als eerst zien we een zeearend die over de boot heen vliegt. Hierna een zeeotter die op zijn gemak in de zee drijft. Ook vaart hij langs een rots waar zeeleeuwen op liggen te zonnen, echt mooi om te zien.Maar wij willen zien waar we voor gekomen zijn, walvissen.
Orka's zullen we niet zien, deze hadden de mensen van Jamie's al een tijdje niet meer gezien. Deze zullen wel al weggetrokken zijn voor de winter. En we zoeken en we zoeken en voelen de bui al hangen, geen walvissen vandaag.Chris vraagt of er iemand een ferry moet halen of een andere verplichting heeft? Nee, niemand? Nou, dan varen we verder de zee op want daar zijn bultruggen gespot. Onderweg naar de plek waar de bultruggen zich bevinden zien we nog eerst 2 grote maanvissen. Volgens mij zijn die een beetje de weg kwijt want dit zijn echt vissen voor in de tropen. Het is een hele trip. In de verte zien we al 4 bootjes bij elkaar liggen en ja hoor ... ook walvissen. Echt gaaf om dit te zien.
Wat zijn de walvissen enorm. Het zijn een stuk of 7 bultruggen waaronder 2 moeders met kalf. Af en toe laten ze ook hun staart zien. Harold is met zijn fototoestel overuren aan het maken. Waauuwww Waaauuuwww, dit is echt ongelofelijk prachtig. Helaas geen bommetje maar dat maakt ons niks uit we genieten op en top.Na een tijdje moeten we toch de tocht terug hervatten en we zijn een aardig stuk van land af. Zeker een uur varen. Een windje komt opzetten en de mutsen kunnen op. Rond 17:00uur varen we de haven weer binnen en meren aan. We hadden dit voor geen geld willen missen.
In de auto is het lekker warm en we rijden dan ook op ons gemak terug naar Ucluelet. We stoppen nog bij Incinerator Rock, een gedeelte van Long beach. Even rond kijken op het strand. Het is toch heel wat anders dan het strand van Zandvoort aan Zee. Zo en nu terug naar onze cabin om even de hottub in te duiken. Nee, ook geen bommetje. Harold wil graag nog wat foto's maken en doet dit op z'n gemak. Na het bubbelen gaat de BBQ weer aan en er worden burgers opgegooid. Mmmm, dat word smullen vananvond.
Na het eten relaxen we in de cabin en gaan op tijd slapen want we willen morgen enkele wandelingen maken.


Tot morgen!!