14 September Tofino

Exploring Vancouver Island.

Wat is het hier stil! Zelfs zonder verduistering voor de ramen wordt je uitgerust wakker.
Na weer heerlijk geslapen te hebben in onze cabin vertrekken we rond 10:00uur richting Pacific Rim National Park waar we het halverwege het park liggende bezoekerscentrum willen bezoeken. Maar wat we niet wisten was dat dit centrum prachtig aan het strand ligt.
We gaan naar binnen we vragen waar we de getijden poelen kunnen vinden. Nou het antwoord is kort en krachtig. De deur uit en naar links. We hebben trouwens geluk want het net vloed geweest.
Voordat we dit doen kijken we eerst rond in het bezoekers centrum waar we meer te weten komen over de oorspronkelijke bewoners van deze streek. Zo, nu het strand op en genieten van de uitzichten. Het water is "kalm" maar de golven beuken aardig tegen enkele rotsen die uitsteken in zee. Een mooi schouwspel.

Een maal bij enkele rotsen aangekomen die nu half droog liggen kunnen we gaan klimmen en klauteren. Zodra we enkele getijden poelen hebben gevonden zien we als eerste verschillende zeeanemonen en kleine krabbetjes. Wat leuk om te zien wat voor een klein grut dat er nog allemaal beweegt en leeft in deze poelen.Weer een stuk verder over het strand naar een volgende rots. Harold gaat als eerste op verkenning, dit gedeelte vergt wat meer klimmen en klauteren. Maar al snel komt hij terug om Bianca te roepen om toch vooral te komen kijken. Hier zien we zeesterren in diverse kleuren tegen de rotsen gekleefd zitten. Niet iets wat je in Nederland aan zee tegen komt. We hebben hier zeker al met al 2 uurtjes vertoeft en je raad het al het was alweer genieten.

Onze volgende stop is Combers Beach waar heel veel meeuwen op het strand rondhangen. Zodra we of andere mensen een beetje in hun richting lopen vliegen ze met een heleboel tegelijk op. Dat levert een prachtig en levendig schouwspel op. We besluiten hier om een stuk langs de kustlijn lopen.Eenmaal terug bij de auto is het van en wat nu? Nu is het dus terug naar Ucluelet om dit klein leuk stadje te bezoeken. Hier is helaas weinig te beleven. Zodra we bij de haven uitkomen zijn er net enkele vissersboten aangekomen. Dat kun je goed zien aan de zwerm zeemeeuwen maar wat dat in het water? Daar zien we enkele zeeleeuwen die aan het spelen zijn met vis. Leuk om te zien.We eten een kleinigheidje (verse Heilbot) als lunch om daarna naar de winkel te gaan. Het worden vanavond wederom enkele lekkere steaks op onze BBQ. Voordat we naar de cabin terug gaan om te relaxen lopen we eerst nog de Willowbrae Trail lopen. Aan het einde van deze trail zitten maar liefst 134 treden om op het strand te komen. Ook dit is weer meer als de moeite waard. Na dezelfde weg weer terug naar de auto te zijn gelopen kunnen we dan nu echt gaan relaxen in de cabin.

Bianca springt direct in de hottub. Harold is niet weg te slaan bij het water natuurlijk met z'n fototoestel maar ook hij relaxed uiteindelijk in de hottub. Rond 20:00uur gaat de BBQ aan voor ons laatste avondmaal in deze cabin. Wat zullen we dit gaan missen.
Morgen op weg naar Victoria en het einde van onze trip nadert.

See you tommorrow!