15 September Tofino - Victoria

Op weg naar Victoria!

Vanmorgen na het ontbijt en de hele reutemeteut te hebben ingepakt vertrekken we uit onze cabin. We hebben een paar heerlijke dagen gehad en we komen hier zeker nog een keer terug. Wat staat er voor vandaag op het programma? Allereerst moeten we naar de andere kant van het eiland (het oosten) rijden en dan helemaal naar het zuiden. We hopen onderweg nog wat moois tegen te komen. We zien aan de bomen dat de herfst al is begonnen.Helaas is het flink bewolkt en er vallen af en toe wat regendruppels. Vlak voor Chemainus stoppen we even bij een Mc Café voor een koffie en cappuccino. Hier kunnen we ook weer enkele dagen van onze website uploaden.
Na deze stop rijden door naar Duncan. Dit stadje staat bekent op z'n totempalen en wordt dan ook "City of Totems" genoemd. We parkeren de auto langs de doorgaande weg en volgen de gele voetstappen op de stoep. De totemtour, deze brengt je langs de voornaamste totempalen die in dit stadje staan. Bij elke totempaal staat er uitleg over wat de totempaal uitbeeld en de maker ervan. Er staan enkele mindere maar ook zeer zeker mooie exemplaren tussen.Na deze leuke stop rijden we direct door naar Victoria. Zodra we daar bij het Motel 8 hotel aankomen regent het pijpenstelen. Ff inchecken en de koffers op de kamer droppen. We besluiten ondanks de regen om toch richting centrum te gaan. Het is erg bewolkt en er vallen af en toe flinke buien. Foto's maken lukt dus niet echt goed. We lopen even het bezoekerscentrum binnen en pakken een plattegrond van de stad. Door de regen besluiten we nog wat winkeltjes te bekijken en dan toch maar terug te gaan naar de auto. Op de terug weg naar de auto stoppen we bij een restaurant en doen maar gelijk een hapje eten.

Terug op de hotel kamer doen we nog wat aan het reisverslag en bereiden de dag van morgen voor. Morgen om 15:00 nemen we de ferry naar Amerika om aan onze laatste 2 dagen te beginnen van onze reis.
Wat hebben we genoten van Canada. We'll definitely be back!!!
Maar nog eerst 2 dagen Seattle voor de boeg.

Welterusten voor ons, goedemorgen voor jullie.