16 September Victoria - Seattle

Dag Canada, Hallo Amerika.

Na een slechte nacht in een Motel 8, wat een bout hotel, rijden we hier om 9:30uur met gierende banden weg. We gaan voor een lekkere ontbijtje naar Denny's. Dan kunnen we er weer de hele dag tegen.
Omdat het wat druilerig weer is gaan we aan de overkant naar het Mayfair shoppingcenter. Hier bekijken we wat winkeltjes en kopen enkele dingetjes. Rond 12:00uur besluiten we alvast naar de Black Ball ferry te gaan omdat het toch wat slechter weer is. Dan wachten we maar in de auto. Als we in de rij staan moeten we eerst onze tickets gaan betalen die we thuis al gereserveerd hadden. Komt me daar het zonnetje toch door, toch maar even het fototoestel gepakt en een stukje langs de haven gelopen.

Vanaf 13:30uur moeten we verplicht in onze auto zitten terwijl we pas om 15:00uur uitvaren. De border security komt elke auto langs en stellen enkele vragen. Daarna mag maar 1 persoon met de paspoorten weer naar een hokje om deze te laten inscannen. En ja ... we hebben groen licht. We mogen The States weer binnen.
Rond 14:30 komt de ferry en kunnen redelijk vlot aan boord. Hop, naar boven het dek op en plaatjes schieten als we haven uitvaren naar zee.

Na ongeveer anderhalf uur varen varen we de haven van Port Angeles binnen. We zijn snel van boord en nu krijgen we ook weer enkele vragen. Van hoe en wat door zo'n stugge Amerikaan.180km naar Seattle. We kachelen aan een stuk door omdat het weer er hier niet beter op is geworden. We krijgen onderweg flinke buien over ons heen. We mogen niet klagen over het weer, we hebben op de juiste momenten het prachtigste weer gehad. Tegen 19:00uur stoppen we bij The Red Lobster om nog een lekkere kreeft te eten voor dat we naar huis vliegen.
Rond 21:15 komen we aan bij de Day's Inn Tukwila, Seattle. Morgen onze laatste volle dag in Amerika. We willen gaan shoppen in de Seattle Premium Outlets. Morgen ons laatste reisverslag voor dat we Woensdag naar huis vliegen.

Tot morgen!