14 Mei Prescott - Grand Canyon NP

Alweer vroeg op weg om de hitte voor te blijven. Eerste stop voor vandaag is Montezuma Castle National Monument. ($6,- Entree). Een van de best bewaarde indiaanse klif woningen, gebouwd omstreeks 1200 v. Chr. door Sinagua indianen. Montezuma Castle heeft 20 kamers in een inspring in de steile rotsen ongeveer 30m boven de grond. Indrukwekkend! Buitengewone handenarbeid door deze indianen geleverd.

Vervolgens gaan we over een senic route via Sedona naar Flagstaff. Door de dieprode rotsformaties en veelkleurige lage tafelbergen een van de mooiste landschappen tot nu toe. We vervolgen onze weg langs Oak Creek Canyon (1307m).

Deze spectaculaire canyon wordt omschreven als een kleine versie van de Grand Canyon. Eenmaal in Flagstaff aangekomen zorgen we eerst voor de inwendige mens, zodat we daarna door kunnen rijden naar de Grand Canyon. Nu dan eindelijk het hoogte punt van de dag de Grand Canyon ($20,- Entree). We zetten de auto op de parkeerplaats en lopen al pratend in de richting van de South Rim. Net voordat we bij de rand zijn is het verdacht stil geworden naast me! Bianca is helemaal sprakeloos.

Voor mij blijft het uitzicht ook nog steeds adembenemend mooi. Hier genieten we samen een hele tijd van het schitterende uitzicht. Met recht een van 's werelds indrukwekkendste natuurwonderen. Daarna brengen we nog een hele tijd door in het bezoekerscentrum.

's Avonds in het Best Western Squirre Inn zijn we lekker uitgebreid gaan eten, we zijn tenslotte al een hele week getrouwd. Allebei een lekkere steak (Rib Eye).