17 Mei Arches NP

Vandaag hebben we de hele dag om Arches National Park te bezichtigen ($10,- Entree). Vanaf het visitor center slingert de parkweg langs de rotsheuvels omhoog en loopt dwars door de Courthouse Towers Section. We komen als eerste bij een lange smalle kloof met de naam Park Avenue.

De kloof met hoog oprijzende steile rotswanden van rode zandsteen heeft inderdaad wel iets weg van wolkenkrabbers. Het volgende deel van Arches National Park heet Windows Section. Hier hebben de natuurkrachten vrijspel gehad om gigantische "bogen" en talloze kleine "vensters" te boetseren.

Het eerste komen we aan bij Balanced Rock. Een stukje verder maken we een wandeling naar de formaties North Window, South Window en Turret Arch. Bij South Window hebben we nog iemand bereid gevonden om een foto van ons samen te maken. Delicate Arch, een sierlijk gevormde "triomfboog", hebben we alleen van een afstand bekeken. Door de verrekijker is goed te zien hoe de mensen in een file staan te wachten om er mee op de foto te kunnen. De verharde weg door het park eindigt in het deel dat bekend is als Devils Garden. Hier volgen we een voetpad naar diverse "bogen" onder andere naar Tunnel Arch en Landscape Arch. Eenmaal terug in Moab genieten we van een late lunch en lopen we nog langs de winkeltjes.