22 Mei Las Vegas - Bishop

Vandaag staat ons een lange rit te wachten en daarom nemen we een stevig ontbijt voor ons vertrek uit Las Vegas. We rijden Death Valley National Park ($10,- Entree) binnen vanuit het zuiden, via Shoshone en de Salsberry Pass. We genieten van de woestijn door regelmatig te stoppen voor foto's en film. Onderweg komen we een vrouw tegen die zich heeft buitengesloten van haar auto. We bieden haar een lift aan, maar deze weigert ze. Ze vraagt ons om een parkranger te waarschuwen omdat ze haar huurauto niet achter wil laten. Na haar een fles water te hebben gegeven rijden we verder in de richting van Badwater. Volgens haar zou hier wel een parkranger zijn. Dus niet! We nemen ons toch de tijd om de zoutvlaktes van het 86m onder de zeespiegel gelegen Badwater te verkennen.

Daarna rijden we snel door naar het Furnace Creek Visitor Center, hier is het 35°C. Hier treffen we gelukkig een parkranger aan. We vertellen de parkranger wat er is gebeurd en wijzen hem op de kaart aan waar we de vrouw hebben achter gelaten. We krijgen van de parkranger te horen dat we onze goede daad voor vandaag hebben uitgevoerd. Na een tijdje in het visitor center te hebben rondgekeken vervolgen we onze weg. We komen eerst langs de golvende zandduinen (Sand Dunes) en daarna in het dorpje Stovepipe Wells. Als we Death Valley National Park weer uit rijden hebben we een schitterend uitzicht op de Sierra Nevada.

We overnachten, na een lange trip, in Bishop in het Best Western Bishop Holiday Spa Lodge. 's Avonds nog een enorme zelfgemaakte pizza gegeten.