23 Mei Bishop - Yosemite NP

Rond 07.30u op weg gegaan naar Yosemite National Park ($20,- Entree). We rijden het park binnen via de Tioga Pass (3030m) waar het maar 3°C is. Hier en daar ligt nog veel sneeuw, zoveel zelfs dat er nog diverse mensen met ski's de bergen in gaan.

Gelukkig dat we al in Las Vegas hebben gevraagd of deze hoge bergpas open was, anders hadden we onze route flink moeten aanpassen. Over de Tioga Road begeven we ons naar Yosemite Valley. Bij de Tuolumne Meadows (2620m) stoppen we om foto's te maken.

Het is een hele mooie trip. Als we de valley binnen rijden zien we weiden met wilde bloemen en diverse soorten bossen. Overal storten zich watervallen langs de wanden van het dal omlaag (oa. Upper en Lower Yosemite Falls). Hier nemen we eens rustig de tijd voor een wandeling in het dal.

Tegen het eind van de middag komen we aan in Mariposa waar we bij de Best Western Yosemite Way Station Motel overnachten. Hier genieten we nog lekker van het zwembad en de ondergaande zon. Verder hebben we nog met enkele landgenoten gesproken die ook met een rondreis bezig waren. Zij zouden de volgende dag in een keer naar Las Vegas rijden! Hierbij was ook nog een wandeling in Yosemite inbegrepen en een bezoek aan Death Valley. Dit hebben wij hun afgeraden. Maar ze zouden vroeg vertrekken dus dat ging makkelijk (Moeten ze ook zelf weten).