24 Mei Mariposa - Visalia

Na de bagage in onze auto te hebben gedaan en een lekker ontbijt vertrekken we rond 07.30 uur in de richting van Visalia (Onze landgenoten zitten dan pas net aan het ontbijt). De eerste stop voor vandaag is King Canyon National Park ($10,- Entree). Bij Grant Grove zijn we de eerste sequoiadendrons staan. We parkeren de auto en maken een wandeling langs diverse reuze bomen.

Zo komen we langs General Grant Tree (81,5m hoog; omtrek 32,8m; leeftijd ±2200 tot 2500 jaar) en Robert Lee Tree. Vervolgens rijden we over de Generals Highway naar Sequoia National Park.

In het Giant Forrest staat de grootste en vermoedelijk een van de oudste sequoiadendron ter wereld: de General Sherman Tree. De stam weegt ±1256 ton; 83,8m hoog; omtrek 31,3m en de grootste tak heeft een doorsnede van 2,1m! Het blijft uitermate lastig om een duidelijke indruk van deze reuze bomen op foto vast te leggen.

Via een paar honderd haarspeldbochten met een geweldig uitzicht dalen we van 1220m naar 610m. We volgen deze weg tot Visalia. We overnachten in het Best Western Visalia Inn. Tijdens het inchecken vragen we of er ergens in de buurt een "barbershop" is. Gelukkig kon deze mevrouw ons dat vertellen en stuurde ons naar een klein winkelcentrum in de buurt. Na een half uurtje wachten was Harold aan de beurt om zijn "lange" haardos te laten kort wieken. Bianca keek angstvallig toe hoe kort het werd. Achteraf viel het allemaal wel mee. Nog even door het winkelcentrum gelopen en om van de schrik te bekomen heb ik haar meegenomen naar de Taco Bell voor een lekkere wrap.