26 Mei San Francisco

Om 07.15 uur opgestaan en gaan ontbijten. Dit valt toch echt tegen bij vele Best Western hotels. Rond 08.30 uur gaan we richting San Francisco. Hier bezoeken we als eerste de Golden Gate Bridge. We hebben geluk want deze prachtige hangbrug ligt niet in de mist, wat meestal wel het geval is.

Vervolgens parkeren we de auto in de buurt van Fisherman's Wharf. Van een afstand zie je Alcatraz Island met de beruchte gevangenis.

In een visrestaurant op Fisherman's Wharf genieten we van een heerlijke lunch en dito uitzicht. Na de lunch nemen we een cable car ($ 3,- pp.) over de steile hellingen van de straten in San Francisco naar China Town. Hier slenteren we, in de richting van Fisherman's Wharf, door een kompleet andere wereld. Van een afstand bekijken we ook nog Lombard Street, het bochtigste straatje ter wereld. Bekend van vele films. Eenmaal terug bij Fisherman's Wharf lopen we nog naar Pier 39. Het is hier een drukte van jewelste, met al die zeeleeuwen die op de houte steigers liggen te zonnen.

Achteraf bekeken is een dag in deze prachtige stad veel te weinig. Hier komen we nog een keer terug. Terug in San Jose aan het zwembad genieten we nog van de ondergaande zon. We checken nog even onze email en tot onze verbazing is er post uit Nederland. Wat een leuke verassing.