28 Mei Monterey - Solvang

Weer vroeg uit de veren om onze weg te vervolgen. Tot onze verbazing heeft het vannacht geregend. We nemen de 17-mile drive richting Carmel ($8,25 Entree). Het is een schitterende rit langs de kust, met mooie uitkijkpunten (oa. Seal Rock, Cypress Point).


Ook slingert de weg zich om diverse beroemde golfbanen bij Pebble Beach. Eenmaal in Carmel komt het zonnetje te voorschijn en genieten we van het mooie strand. We vervolgen onze weg langs de kust richting San Simeon. De lange smalle weg slingert met zijn vele bochten door een bergachtig landschap. Aan onze rechterkant beukt de Stille Oceaan tegen de steile rotsen.

In Big Sur stoppen we voor een lekkere lunch. Net voordat we San Simeon bereiken zien we tot onze verbazing het hele strand vol liggen met zeeolifanten. Uiteraard zijn we even gestopt om dit van dichtbij te bekijken. Volgens een ranger lagen ze er om te vervellen. Je mocht er niet te dicht bij in de buurt komen. Dit was weer een bijzonder moment. Hier na zijn we via San Simeon en San Luis Obispo naar Solvang gereden. Hier hebben we geslapen in het Best Western Pea Soup Andersen's. Uiteraard hebben we 's avond bij Pea Soup Andersen's gegeten, welke bekend staat om de erwtensoep. Deze hebben we toch maar niet genomen.