3 Juni Jasper

Vandaag maken we er een rustig dagje van.
Op weg naar het restaurant waar we gaan ontbijten zien we een Golden-mantled Ground Squirrel.Na het ontbijt genieten we op de steiger voor het resort van de mooie omgeving.

Tegen een uur of 11 gaan naar Maligne Canyon waar we een wandeling maken, ongeveer 2,7km, vanaf de vijfde brug tot aan de tweede brug. Bij deze laatste brug is de canyon het diepst (51m).
Het is een mooie wandeling langs de canyon rand. Je kijkt uit op vele stroomversnellingen, kolkend water en ondergrondse rivieren die in de canyon uitmonden. Het is een zeer geliefde route. Er zijn verschillende paden zodat je niet dezelfde route terug moet lopen. Bij de derde brug is de diepte van de canyon pas 12m. Langzaam stijgt het pad totdat je bij de tweede brug uitkomt. Hier kijk je 51m de diepte in. Deze canyon is een van de meest magnifieke canyons van Canada.

Eenmaal terug in Jasper, tanken we en pakken we een late lunch. Daarna gaan we op souvenir jacht.
Bij een supermarkt inkopen gedaan voor het avond eten en voor de trip morgen naar Banff.
Terug naar het resort waar we lekker relaxen totdat Bianca opeens, vanuit het raam, een eland ziet. Ze word al een echt "wildlife" spotter. Als we buiten komen blijken het 3 elanden te zijn. Ze staan rustig te grazen in het bos aan de achterkant van onze hotelkamer.