4 Juni Jasper - Banff

De route die we vandaag hebben gereden:


Vandaag rijden we weer terug naar het zuiden over de Icefields Parkway richting Banff. Na een tijdje rijden komen we bij de Athabasca watervallen. Een echte bezienswaardigheid. Verschillende paden en bruggen leiden naar uitzichtpunten bij deze mooie watervallen. Wij vinden deze een van de mooiste watervallen die we tot nu toe gezien hebben.

We stoppen nog even bij het Icefields Parkway Visitorcenter om informatie te vragen over bezienswaardigheden rijdend richting Banff.
Ons word aanbevolen om Mistaya Canyon te bezoeken. Deze canyon is te bereiken door 35 meter af te dalen, zeg maar 15 minuten, vanaf de parkeerplaats. Het is er inderdaad erg mooi, een echte aanrader.

Na deze korte wandeling vervolgen we onze weg en komen uit bij vele kleine watervallen langs de weg. Ze worden te samen "Weeping Wall" genoemd.We verlaten de Icefields Parkway om onze weg te vervolgen over de Bow Valley Parkway. Hier komen we langs Johnston Canyon waar we stoppen, om met eigen ogen te gaan kijken of dit wel zo spectaculair is als wat er geschreven staat in de boekjes. Wij bezoeken de Lower Falls welke we bereiken na 1,1km over een goed onderhouden pad te lopen. Het pad loopt rakelings langs de rotsen en het ravijn. Het is echt de moeite waard.Om 17.20uur komen we aan in Banff bij het Best Western Siding 29 Lodge waar we overnachten. Na het eten gaan we nog met z'n allen even lekker zwemmen en genieten in de hot tub.