7 Juni Whitefish - Butte

De route die we vandaag hebben gereden:


Wij vertrekken uit Whitefish met 2 GPS-en op zak en vervolgen onze tocht richting het zuiden, over US highway 93, naar de National Bison Range.Dit is een park speciaal opgezet om de bison in een natuurlijke omgeving te laten voortleven.

We nemen de Red Sleep Mountain Drive, die ons 19 mile (30km) door het park voert. Eerst rijden we over prairieachtige heuvels, later stijgen we naar de beboste top van het park. Daar zien we voor het eerst bison's. We stappen uit en maken diverse foto's. We denken al dat dit alle bison's zijn die we vandaag te zien krijgen, maar niets is minder waar.Onze rit gaat verder door deze prachtige omgeving. Op een gegeven moment zien we in de verte een hele kudde bison's liggen. Als we dichterbij komen moeten we zelfs stoppen omdat ze midden op de weg staan. Er zijn zelfs een heleboel jongen bij. Alweer een hele bijzondere ervaring.

Halverwege de rit komen we ook nog antilopen tegen. Ook voor hen moeten we even stoppen omdat ze op de weg staan. Dit biedt ons natuurlijk de gelegenheid om foto's te maken.We gaan weer verder in de richting van Butte, want vandaag zou een lange trip zijn. We hebben besloten om vandaag ook nog Garnet Ghost Town te bezoeken in de buurt van Drummond. We missen helaas de afslag omdat deze niet staat aangegeven. We besluiten om te keren en terug te rijden. Zo hebben we een kleine 60 mile (96km) extra gereden. Als we eenmaal de bordjes Garnet Ghost Town hebben gevonden staat ons de laatste 10 mile (16km) een leuke offroad trip te wachten. Het is een ruwe rit met veel modder en ik geniet met volle teugen. Vet cool! Het is toch de moeite van het keren waard geweest om het spookstadje te bezoeken.Uiteindelijk gaan we dan toch op weg naar Butte. Waar we na een lekker diner overnachten in het Best Western Butte Plaza Inn.