9 Juni Yellowstone NP

Vannacht heeft het gevroren.Om 07.15 uur rijden we het park binnen. Bij binnenkomst van Yellowstone National Park weten we nog niet wat ons te wachten staat.Ons eerste wildlife in Yellowstone spotten we na een minuut of 15, het zijn een paar elk (elanden). Weer een stukje verder zien we 2 bullelk (mannetjes elanden) en op de achter grond een coyote (prairiewolf).Dit is al heel mooi.
We nemen vandaag de noord-loop, dus we gaan in de richting van het Norris Geyser Basin. Daar lopen we over vlonders een mooie route, langs diverse geisers en warmwaterbronnen. Echt gaaf.We gaan verder naar het noordelijkste punt van onze dagtrip, Mammoth Hot Springs. We raken daar zeer onder de indruk van de upper terraces. Hartstikke mooi.

Op weg naar de Grand Canyon van Yellowstone stoppen we bij Petrified Tree, een versteende boom. Net voor de Dunraven Pass, staan we opeens in een file. Links en rechts staan overal auto's geparkeerd. Het is er een drukte van jewelste. Een parkranger verteld ons dat er een Grizzly beer loopt met 2 jongen. En ja hoor, we hebben hem gezien. Net 1 foto kunnen maken en een stukje kunnen filmen. Het is er zo druk dat we maar gauw verder rijden.Onderweg hebben we nog lekker Nacho Cheese gegeten. Mmmmmm. Het schouwspel bij de Grand Canyon van Yellowstone is prachtig. Op de parkeerplaats zijn we nog een paar bizons tegengekomen.Op onze terugweg richting West Yellowstone is er weer een verkeersopstopping. Nu parkeren we wel de auto en gaan op verkenning. Tot onze verbazing blijken er baby-coyote's onder een rots te liggen. Af en toe komt er eentje onder de rots vandaan om te genieten van de zon. Alweer machtig mooi. Als we verder rijden zien we nog een bald eagle die op het nest bij zijn jongen zit. Een hele mooie afsluiter van de dag.