31 Mei Seattle - Osoyoos

De route die we vandaag hebben gereden:


We vertrekken om 8.30 uur na een heerlijk ontbijt in noordelijke richting richting Seattle, via interstate highway 5. Voor Seattle is er erg veel verkeer en daar moeten we wel even aan wennen.In Everett hebben we diverse dingen gekocht oa. Roadatlas, koelbox en proviand voor onderweg. Nadat we bij een tankstation een zak ijs hebben gekocht en de koelbox ermee hebben gevuld zijn we helemaal klaar voor onze rit. Na de eerste bocht, een klap!! Koelbox ondersteboven, ijs door de auto. Na het openen van de achterklep rollen er zelfs blikjes fris over de parkeerplaats en het ijs ligt te smelten op de grond. Een ravage!!!! Na alles weer te hebben geordend in de koelbox, lagen we nog steeds in een deuk.Na deze "leuke" onderbreking gaan we verder in de richting van Burlington. Hier nemen we vervolgens highway 20 (= scenic route) in oostelijke richting. Halverwege lunchen wij in een echt Amerikaans eethuisje, Annie's Pizza, en eten hier een over heerlijke eigen gemaakte pizza.

Enkele gasten vertellen dat ons nog een mooie route te wachten staat. En dat de bergen de Amerikaanse Alpen genoemd worden. We vervolgen de scenic route. In Mount Marblemont bevindt zich het visitor center van North Cascades National Park waar we rond kijken en informatie krijgen over het park. Heel interessant. We stoppen bij Diablo Lake waar je prachtige uitzichten hebt op het meer en de omringende met sneeuw bedekte bergtoppen.

Bij Rainy Pass ligt nog zoveel sneeuw dat we het niet kunnen laten om een paar sneeuwballen te gooien naar elkaar.

Na wat foto's te hebben genomen, gaan we via Wintrop (net 'n oud cowboy stadje uit een film) naar Twisp, Okanagan en Omak.
Langs de kant van de weg in Omak nemen we het besluit om door te rijden naar Osoyoos in Canada. Hierdoor passeren we een dag eerder dan gepland de Canadese grens.Net na de grens in Osoyoos nemen we een hotel met uitzicht op een mooi meer en zijn blij dat we na deze lange dag kunnen uitrusten. We overnachten in het Coast Osoyoos Beach Hotel.