2 Juni Phoenix - Schiphol - St.Odiliënberg

Hallo,

Hier ons laatste berichtje van deze reis.
Vanmorgen om 5:00uur rammelt de wekker. We gaan naar huis. Nog even een frisse douche, altijd wel lekker voor een lange reis. Daarna de laatste dingen inpakken. Alles past in de koffers. Ze zullen wel weer te zwaar zijn, denken we. Op de heenweg waren ze ook al te zwaar, maar dat zien we wel op het vliegveld.
De shuttlebus brengt ons rond 6:00uur naar Sky Harbor Airport. We checken electronisch in, een andere optie is er niet echt en ditmaal lukt het allemaal prima. Ik moet wel zeggen dat er genoeg personeel rond loopt om je te helpen als er iets niet duidelijk is. Dan geven we de bagage af en ja hoor ... onze koffers zijn elk ongeveer 4 kg te zwaar. De medewerker van United zegt of iets ompakken of per koffer bij betalen. Zo vriendelijk als in Nederland om enkele kilo's door de vingers te zien zijn ze in The States dus niet. We zijn een beetje teleurgesteld hierover. Hebben we een keus? Ompakken kan niet dus moeten we bij betalen. Wat is dit balen! Hebben we dan toch teveel gekoch! Haha. Maar ja, niks aan te doen!

Voordat we naar Gate 3 lopen stoppen we eerst nog voor een bak koffie, glas jus en een croissant of cinnemonroll. Dit smaakt beter dan het eten op een binnenlandse vlucht. Onze vlucht vertrekt op tijd en alles verloopt volgens schema. We landen 10 minuten eerder dan gepland op Washington Dulles. Nu moeten we 2 uur wachten op onze vervolg vlucht. Tijdens dit wachten typt Bianca alvast dit gedeelte van het verslag.

De volgende etappe verloopt ook volgens schema. Vlak na het opgestijgen van Washington Dulles ondervinden we wat turbulentie. Hier hebben we tijdens de vlucht ook regelmatig last van. Tijdens de vlucht kijken we eerst naar een film en proberen daarna wat te slapen. Dit lukt dus echt niet. Af en toe wat doezelen. Maar al met al landen we op 3 juni rond 7:00uur Nederlandse tijd op Schiphol. We menen dat de reis nu veel sneller verloopt dan de heenweg! Hoe zou dat nu kunnen? Haha.
Op naar de douane en de koffers. Voor de douane is het een grote drukte, fatsoenlijke rijen vormen is blijkbaar moeilijk. Als we hier door zijn is het wachten op de koffers. Nu is het koffer van Harold zijn vader als eerste. De rest van de koffers laat ook niet lang op zich wachten. We hebben alles en kunnen nu op weg naar de trein.
Eerst nog een kaartje kopen uit de automaat en even voor achten zitten we in de trein naar Utrecht CS. Hier moeten we over stappen naar de intercity richting Maastricht/Heerlen. Rond 10:00uur stappen we in Roermond uit. Dit is veel vroeger dan we hadden gedacht. Ook het laatste stukje met de bus verloopt vlekkeloos. Om 10:20uur komen we dan aan bij de ouders van Harold in Herkenbosch. Zij zijn dus thuis, nu wij nog. Wij laden onze baggage in de auto en rijden dan lekker naar ons eigen stekkie. Onderweg wel nog even een stop moeten maken bij de zus van Bianca.
Toch wel fijn om weer thuis te zijn.

Harold en Bianca.

Iedereen bedankt voor het volgen en de leuke reacties.