12 Mei Tucson - Willcox

Hello everbody,

Na de prachtige dag van gisteren zijn we vanmorgen al om 04:00uur wakker, maar kunnen wel nog even doezelen tot 6:00uur. We besluiten om het reisverslag bij te werken zodat jullie vanuit Nederland weer allemaal mee kunnen genieten.
Het is echt leuk om jullie berichtjes te lezen, onze dank hiervoor ... dit maakt het voor ons makkelijker om steeds na een mooie dag een reisverslag te typen.

Na de free breakfast gaan we "on te road again". We rijden eerst langs Davis-Monthan Air Force Base ook bekend als The Boneyard. Dit is een enorm groot vliegtuigkerkhof waar honderden oude vliegtuigen staan die nu of van hun pensioen genieten of aan het wachten zijn op een nieuwe eigenaar.

Vervolgens rijden we naar het eerste nationale park van deze vakantie nl. Saguaro National Park- East. Dit is een park met allemaal verschillende soorten cactussen. O ja, deze zijn toch echt wel wat groter als bij ons thuis in de serre!
En Ja Hoor ... Onze 1e cache is een feit (Bernini en Da Vinci, we beginnen pas hihi). Is wel leuk om in Amerika ook geocaches te vinden.
Het plan is om de 8 mijl lange Cactus Forest Drive te gaan rijden, maar door wegwerkzaamheden is deze weg gedeeltelijk afgesloten. Dit vinden we wel jammer. Het enige gedeelte dat open is, is het two-way gedeelte. Er wordt dan ook geen entre geld gevraagd. We gaan naar de parkeerplaats van Javelina, vanwaar we de Freeman Homestead Nature Trail willen doen. Het is helemaal geweldige, Harold zijn fototoestel maakt behoorlijk wat overuren.Tot op een gegeven moment de rust wordt verstoord door een harde gil. We zien nog net dat Bianca hoog opspringt ... iieekkssss wat is dat!!!
Een gilamonster. Google het maar, dan komen er wat meer tevoorschijn.Bianca wil ook altijd met de neus voorop lopen, toch maar niet meer doen dan.
We lopen de hele trail en we genieten met volle teugen.Na deze trail verlaten we het park en gaan op zoek naar de volgende cache, die hebben de mannen in een mum van tijd gevonden.
Ons tweede doel voor vandaag is Tombstone, een historisch cowboy stadje. Net voor Tombstone bezoeken we eerst Boothill Cemetery. We wandelen tussen de oude graven met bijzondere teksten op de grafsteen. Vervolgens rijden we door naar het centrum van Tombstone. Hier krijg je het gevoel of je in het Wilde Westen van vroeger bent beland. Met een saloon, een stage coach en de bekende "gunfight at the O.K. Corral".Daarna gaan we op weg naar Chiricahua National Monument. De weg er naar toe is lang en behoorlijk saai, dus begint Bianca alvast aan het reisverslag te typen.
We bezoeken eerst het visitorcenter, kopen hier een Nationale Parkenpas ($80,-) en krijgen de nodige informatie over het park. Hier kunnen we 1 jaar lang alle Nationale Parken van Amerika mee bezoeken.
We willen graag de combinatie trail van 3,1 mijl doen, maar aangezien het later is dan verwacht besluiten we naar massai point te rijden en dan de Massai Point Nature Trail te lopen.Hier genieten we van diverse spectatulaire rots fornaties en de mooie trail. Terug naar beneden stoppen we bij diverse viewpoints en ook hier maken we de nodige foto's. Net voordat we het park weer uitrijden zien we verschillende witstaart reeën en dat is wel een heel mooie afsluiter na zo'n geweldige dag.Dan op weg naar ons hotel in Willcox. Hier eten we nog een lekkere steak en storten dan allemaal uitgeput op bed.
Morgen White Sands Nationaal Monument, hier verheugen we ons wel op.

Wij genieten... xxx Harold en Bianca