13 Mei Willcox - Alamogordo

Vanmorgen weer rond 6:00uur allemaal wakker, we zijn nog niet echt gewend aan de Amerikaanse tijd. Vooral Bianca kan door de dag heen af en toe eens wegdoezelen, zal wel goed komen als we iets langer hier zijn.
Na het free continental breakfast ruimen we de kamer op en verplaatsen alles weer naar onze SUV. We vinden het super dat we rond cruisen met deze auto en het moet gezegt worden hij rijdt geweldig. Omdat we een lange rit voor de boeg hebben besluiten we ook een paar caches tussen door te doen. De 1e cache van vandaag blijft niet lang voor ons verborgen en de 2e, 3e etc. vinden we ook gemakkelijk. Onderweg typt Bianca al het begin van het verslag van deze dag.
Zodra we New Mexico inrijden passeren we een tijdzone, het is nu nog maar 8 uur verschil met Nederland. In Las Cruces stoppen we bij een Best Buy waar we een TomTom Go 730 kopen. Deze is omgerekend echt veel goedkoper als in Nederland, die hebben we alvast in de pocket Bij de Big M een burger gescoord en nog even de Walmarkt in geweest.
Nu zijn we op weg naar White Sands National Monument.

De lange weg er naar toe is lang en rij je door militair gebied (White Sands Missle Range)! Voor White Sands NM moeten alle voertuigen van de weg voor controle. Deze blijkt van de Border Patrol te zijn, geen grens te zien maar wel deze controle. We moeten onze paspoorten laten zien, die liggen uiteraard in de kofferbak. Dus auto aan de kant zetten, passen laten zien, alles prima in orde dus weer op weg.
Even verderop stoppen we eerst bij het visitorcenter, om daar natuurlijk een magneetje van het park te scoren. Immers Bianca spaart deze. Een klein eind in het park begint onze eerste trail, de Dune Life Nature Trail. Deze is 1600 meter en je loopt hier een rondje aan de rand van de witte duinen. In dit gedeelte van het park is de begroeing meer, dan in de andere delen van het park. Het is helemaal geweldig om zo door die duinen te lopen en we maken weer schitterende foto's. Echter om iedere bocht verwacht je de zee te zien!De volgende stop is bij Interdune Boardwalk, je loopt hier over een aangelegt pad van gerecycled plastic. Hier doen we ook gelijk maar een virtuel cache, hebben we die er ook weer erbij.Daarna rijden we door en stoppen diverse malen om van de mooie omgeving foto's te maken. Bij een paar steile duinen wil Bianca natuurlijk met de slee omlaag, het naar boven klimmen gaat al moeilijk. Ze gaat op slee zitten en......er gebeurt niks uhhh. Nog eens geprobeerd maar niks....toch een beetje te zwaar? hahaha. Zal wel aan de slee van Hi! liggen. We hebben veel gelachen om dit gekke gedoe.
Bij Alkali Flat is een rest area met overdekte picknicktafel, we genieten hier van een lekker blikje Mountain Dew. We klimmen op de duinen om foto's te maken. Deze zijn nog zonder voetstappen en dit is echt geweldig. We maken een paar gekke foto's van ons in de witte duinen en genieten volop.We rijden op ons gemak terug naar het vistor center waar we nog een Earthcache mee pikken voordat we doorrijden naar Alamogordo. We gaan lekker uit eten bij Applebee's en laten het ons goed smaken. Terug in het hotel begint Harold aan het reisverslag terwijl de rest uitgeput op bed stort. Moe maar voldaan volgt Harold rond 11:00 ook en we slapen allemaal goed tot 6:00 de volgende dag.

Groetjes, Har, Margriet, Bianca en Harold.