16 Mei Farmington - Durango

Hey hallo,

Hier zijn we weer.
Na allemaal redelijk te hebben geslapen, de bedden waren echt niet prettig om op te slapen. Maar ja .. het was maar voor 1 nacht. Voor dat we uitchecken gaan we weer ontbijten bij Denny's, als we het kaartje van de kamer laten zien krijgen we 10% korting. We blijven toch zuinige hollanders, toch! Hierna rijden we terug naar het hotel om dan pas uit te checken.
Rond 9:00uur vertrekken we richting Bisti Badlands Wilderness. De weg er naar toe is best saai en we zijn dan ook reuze benieuwd wat ons te wachten staat. Het is nog een hele opgave om de weg naar de parkeerplaats te vinden, maar uiteindelijk was deze in beeld. Navigatie foutje van de bestuurder (Harold).
De wandelschoenen weer aan, rugzak op de rug en veel water mee. Coördinaten ingeven op de GPS en dan op weg. We vertrekken richting de bruine hoodoos en vanaf de parkeerplaats is het 1.25 km. Is even wennen met de GPS, want je moet jezelf een weg zoeken en in eerste instantie ziet Bianca het niet meer zitten. Maar nadat we bij de bruine hoodoos waren is ze al alles vergeten. Wat is dit mooi, AWESOME zouden de Amerikanen zeggen. We lopen door verschillende gekleurde hoodoos en onze huisfotograaf (Harold) die geniet met volle teugen.Nu een nieuw coördinaat invoeren om bij Bisti Arch en Cracked Eggs te komen. Wat is dit toch spannend omdat jezelf een weg moet zoeken. Onderweg komen we weer uit bij andere hoodoos en maken ook hier weer schitterende foto's.

Het is hartstikke heet en we zijn blij dat we ons petjes op hebben. De Cracked Eggs ontdekken we het eerst na een tijdje te hebben gezocht naar een doorgang. Wat is dit toch geweldig, geen mens te zien. Net of we op een of andere planeet zijn terechtgekomen. Dit park is echt een aanrader, maar wel met een GPS of een zeer gedetailleerde kaart. We waren blij dat we deze bij ons hadden, anders had je uren kunnen rondlopen zonder al die prachtige dingen te hebben gezien. Via de Wash lopen we terug naar onze auto, hier lijkt het net of je over de prairie ronddwaalt.Bij de auto wacht ons de "punica oase", dit doet ons allemaal goed na 8.5 km te hebben gewandelt. We zijn blij dat we weer een koelbox hebben, want het koude drinken met zo'n hitte is toch wel zo fijn.

We rijden dezelfde weg terug en vervolgen onze weg naar Shiprock. Onderweg stoppen we even om hier een foto van te maken. Daarna opweg naar Four Corners National Monument, nu genieten we van het afwisselende landschap, deze is bij iedere bocht anders. Echt super. Bij Four Corners te zijn aangekomen is deze tot onze verbazing gesloten voor werkzaamheden. Wat is dit jammer, maar ja ... er komt vast wel ooit weer een andere keer.Aangekomen in Durango typen we samen dit verslag. Daarna vroeg naar bed we moeten morgen immers een trein halen om 07:45uur.

Tot morgen.
Groetjes, Harold en Bianca