20 Mei Moab

And we are having fun in the sun!

Vanmorgen om 7:30uur opgestaan en lekker ontbeten in de condo. Alle spulletjes netjes klaar gemaakt voor onze trip naar Delicate Arch. De koelbox is helemaal gevuld met water, cola en natuurlijk mountain dew. Het eten zit in ieder zijn rugzak.
We vertrekken naar Arches National Park, waar de tocht naar Delicate Arch begint. We zijn mooi optijd en kunnen makkelijk een parkeerplaats vinden. Als we bezig zijn om de wandelschoenen aan te doen, zegt Harold op eens Oh ... nee ... hè ... !!! Onze koelbox met koud drinken zijn we vergeten in de condo. Zonder drinken willen we niet aan deze tocht beginnen en we besluiten om dat hele eind weer terug te gaan. Ppfff wat een domper, toch nog niet uitgeslapen?
Onderweg naar beneden bedenken we dat we ook drinken kunnen kopen in het visitorcentrum. Dus dat doen we dan maar. Daarna weer terug naar boven voor een tweede poging. Nu hebben we heel wat meer moeite om een parkeerplaats te vinden. Gelukkig rijdt er na enkele minuten iemand weg. Om 11:00uur, een uur later dan gepland, beginnen we aan de tocht.
Het eerste stuk is redelijk vlak, maar dan gaat het omhoog over slickrock. Voor de heren is het een makkie en voor de dames is het ook redelijk goed te doen. Onderweg genieten we uiteraard van de omgeving en we blijven regelmatig staan om te kijken naar al deze pracht.
Wat is dit toch mooi.
We vallen herhaaldelijk in herhaling, maar iedere dag genieten we meer en meer van al dit moois. Het laatste stuk lopen we over een smal pad langs een bergwand. Zodra we de laatste bocht om komen worden we allemaal even stil. Daarna klinken de oeh's en aah's, waaauuuuwwww ... wat is dit supersupergaaf. Delicate Arch is de bekendste boog van het park en is ongeveer 14m hoog en ruim 10m breed. Kijk maar naar de foto's dan begrijpen jullie wat wij bedoelen. We lopen naar de Arch toe en maken er foto's van, bij en in. Het was niet zo druk als we hadden verwacht dus dat ging wel gemakkelijk. We eten hier boven onze lunch op en genieten, genieten en genieten.
Daarna lopen we op ons gemak naar beneden, het uitzicht is en blijft super. Zodra we bijna bij de auto zijn nemen we een zandpad naar rechts. Dit pad brengt ons naar een aantal rotstekeningen van Ute-indianen. Bij de parkeerplaats nemen we ook nog een kijkje bij de Wolfe Ranch, een blokhut uit 1888.
Eenmaal bij de auto doen we de wandelschoenen weer uit en kunnen we dit keer niet genieten van de "punica oase", de koelbox staat immers nog in de condo.
In Moab parkeren we de auto en slenteren we langs de leuke winkeltjes. We kopen enkele t'shirts van Moab en nog wat kleine souveniertjes. Dan naar de Citymarket om te kijken wat we vanavond zullen eten. Het is nog steeds schitterend weer dus we gaan weer voor de BBQ. We kopen hier ook een doos ijsjes en smullen deze op bij de auto. Dit hadden we, vonden wij, immers verdiend. Terug naar de condo en even lekker een duik genomen in het zwembad. Daarna hebben we Harold naar de "kapper" gestuurd terwijl wij lekker op het terras dit verslag aan het typen zijn. De BBQ gaat zometeen aan en daarna hebben we een relaxed avondje voor de boeg.

Bedankt allemaal voor jullie berichtjes in het gastenboek.
Dit maakt het voor ons makkelijker om iedere dag weer voor jullie een verslag te typen.
Ga zo door!

Groetjes van ons allemaal.