22 Mei Moab

Hé hallo,

Voor de vierde achter een volgende dag is het ons niet gelukt om uit te slapen. Alweer net voor 7:00uur wakker. Dan maar snel even de laptop aan, SMS naar de familie Strik en samen even bij kletsen op MSN. Daarna naar onder voor het ontbijt. Ook maken we direct onze lunch klaar.
Rond 9:00uur zijn we alweer onderweg. Immers er staat de hike naar Corona Arch op het programma en die doen we het liefst niet op het heetst van de dag. We parkeren de auto op een grote parkeerplaats langs de Colorado rivier. Wandelschoenen aan, rugzakken gevuld, camera's in de aanslag en beginnen maar. Deze trail begint direct goed, je klimt 40 meter via een smal pad. Vervolgens registreren we ons in het trailregister en steken een oude spoorbaan over.Daarna volgen we de stapeltjes stenen die de trail aangeven. Verder op tijdens de trail lopen we over een richel, met rechts van je een afgrond. Voor de zekerheid hebben ze hier een staalkabel gespannen waar je je aan kunt vasthouden. Nadat we dit stukje hebben overwonnen kun je zowel Corona Arch als Bowtie Arch in de verte zien.

We vervolgen onze tocht. Met een tweede staalkabel en in de rotswand uitgehakte treden klimmen we weer een stuk omhoog. Na deze klim volgt nog een ladder. Als je dit klimmen en klauteren hebt gehad sta je op een groot slickrockplateau. Vanaf dan is het een makkie om naar Corona Arch te lopen. Hier genieten we geruime tijd van het uitzicht. Ook dit is weer prachtig.

Als we uiteindelijk dan toch maar weer aan de terugweg beginnen doen we ook nog enkele caches. Bij de auto is een campeerplaats met overdekte picknick tafels waarvan we gretig gebruik maken om onze lunch op te eten. Hierna rijden we terug richting Moab en doen nog enkele caches langs de Colorado rivier.

In Moab doen we nog boodschappen voor morgen zodat we direct kunnen vertrekken richting Monument Valley. Nu genieten we van onze laatste avond in de condo. Dit is echt een aanrader voor iemand die meerdere dagen in Moab wil verblijven.

We weten niet zeker of we in Gouldings Lodge (Monument Valley) internet hebben.
Dus tot morgen en anders tot overmorgen.

Groetjes van ons allen.