23 Mei Moab - Monument Valley

"Operation Desert Storm"

Vanmorgen rond 7:00uur weer wakker, dit is onze laatste dag in de condo. We hebben hier een geweldige tijd gehad en hier komen we zeer zeker ooit een keer terug. Na het ontbijt en de lunch voor onderweg te hebben klaar gemaakt gaan we onze koffers weer eens inruimen. Is toch wel fijn dat je 5 dagen niet met je koffer hebt hoeven zeulen. We zien dat het buiten iets bewolkt is en dat er een fikse bries waait. We beseffen dat we erg geboft hebben met het weer in Moab. Prachtige dagen met heel veel zon.
We vertrekken rond 9:45uur en onze eerste stop is vandaag op een reststop en hier pikken we onze eerste cache van vandaag op. Daarna door naar "Hole 'n the rock" hier staan enkele kunstwerken, maken we diverse leuke foto's en vinden onze tweede cache. Uiteraard koopt Bianca hier ook weer een magneetje. De verzameling wordt langzaamaan groter.

Als we richting Natural Bridges National Monument rijden merken we dat er veel zand in de lucht zit. Af en toe komen we onderweg in een zandstorm terecht. Het zicht wordt belemmerd door het vele zand dat in de lucht zit. We hopen dat als we bij de Moki Dugway komen het zicht wat beter is. Onderweg stoppen we nog een paar keer voor enkele caches.
In Natural Bridges National Monument rijden we een loop van 9 mijl die ons langs de 3 grootste "bruggen" voert. Door de harde wind en het vele zand is het niet echt plezierig buiten de auto en houden we het snel voor gezien. Bij een lager gelegen picknickarea genieten we van onze lunch.Zodra we weer on the road zijn wordt het zicht slechter en slechter door het vele zand. Bij de afslag naar Muley Point besluiten we om niet naar dit uitkijkpunt te gaan, omdat we geen zin hebben in zandhappen. Dus we rijden de Moki Dugway op. Wij gaan van boven naar beneden maar het zicht is niet om over naar huis te schrijven (zie foto's).We vinden dit ontzettend jammer omdat we hier veel mooie verhalen over hebben gehoord. Helaas, niks aan te doen. Wel rijden we ondanks het zicht nog naar Goosenecks State Park. De wind is hier zo krachtig, net of je wordt gezandstraald. Toch hebben we gauw een paar foto's geschoten. Daarna vluchten we snel weer de veilige auto in.Nu hoeven we nog maar 16 mijl tot Monument Valley en het zicht blijft slecht. We stoppen even bij Mexican Hat en pikken hier nog een cache op. Daarna door naar Monument Valley en we zien onderweg helemaal niks. Zelfs niet waar we de beroemde foto op de weg naar Monument Valley willen maken, helemaal niks. Wat is dit balen.We hadden graag de 17 mijl drive door Monument Valley vandaag willen doen, maar die stellen we maar uit tot morgen. We hopen dat dan het zicht beter wordt. Hier door komen we redelijk vroeg aan in Gouldings Lodge waar we een Casita hebben gehuurd voor 1 nacht. Als we in het huisje aankomen en alles op geruimd hebben raast de wind om ons huisje echt niet normaal meer. Het huisje schudt behoorlijk en de lampen gaan uit en aan, best wel lachen. Tegen etenstijd rijden we, ja je leest het goed we rijden lopen is niet te doen, richting Gouldings Lodge. Nemen een kijkje in de giftshop. Is altijd wel leuk om ergens rond te neuzen. We eten in de dining room van Goudings Lodge. Onder het eten denken we dat het zicht al iets beter wordt, of willen wij dat alleen maar zien? Rond 19:30uur zijn we terug in ons huisje en het zicht wordt inderdaad echt beter.

Als wij dit aan het typen zijn, en af en toe naar buiten kijken, kunnen we al verschillende buttes en mittens uit de "zand"mist tevoorschijn zien komen. Zal het nu toch echt beter worden? Het is afwachten tot morgen dan hopen we echt de 17 mijl drive te rijden met geweldig uitzicht. Dit keer moeten jullie maar eens voor ons duimen voor goed weer.

Hoe dit afloopt horen jullie morgen!

Groetjes van ons allemaal uit een winderig en zeer zanderig Monument Valley.