24 Mei Monument Valley - Chinle

We zijn er weer! Ontdaan van alle stof!

Gisteren hadden we een hele slechte verbinding met internet, dus degene die zaten te wachten op het verslag, helaas. Maar vanmiddag onderweg, op de parkeerplaats bij Burger King, is het gelukt. Veel lees plezier.

Vanmorgen was de eerste al om 6:00uur wakker, een blik naar buiten en ja hoor ... we hebben weer zicht. En wat voor een zicht geen wolkje aan de lucht tijdens de zonsopkomst prachtig! Bianca laat de zonsopkomst aan zich voorbij gaan en Harold kruipt ook nog even terug in bed om zich op te warmen. Want het is behoorlijk koud buiten, omgerekend 5°C.

Om 7:15uur bellen we met Lieke, ons lieve nichtje is vandaag 3 jaar geworden.
Lang zal ze leven ... Hieperdepiep Hoera.
De familie Strik zit lekker in de tuin, wel fijn dat het in Nederland ook goed weer is. We vinden het jammer dat we er niet bij zijn, maar dat maken we na de vakantie wel goed.
We ruimen in onze casita alles weer op, laden de auto weer vol en gaan ontbijten in Gouldings Lodge. Het is behoorlijk fris buiten en nog flink bewolkt. Maar het is een heel stuk beter als gisteren. Toch blijven we hopen dat het wel nog wat op klaart.
Rond 9:15uur rijden we het park Monument Valley binnen. We gaan eerst naar het Visitor Centrum en neuzen even rond in de Giftshop. Hierna beginnen we aan de 17mile drive, de zon laat zich nog niet goed zien. Dat merk je aan de kleuren die zijn nog niet zo mooi, maar dat mag de pret niet drukken. Wat is ook dit weer prachtig en ook de offroad wat we rijden is wel gaaf. Net of de weg slechter is als in 2004. De zon komt eindelijk door en de kleuren worden zo veel mooier. We maken weer prachtige foto's.

Rond 12:15uur vervolgen we onze trip naar Chinle, we willen hier Canyon de Chelly bezoeken. Maar eerst stoppen we in Kayenta om te tanken en voor de lunch, lekker een keer Burger King. Hier is het ons ook gelukt om het verslag van gisteren online te zetten, zodat jullie weer een stukje kunnen lezen. Onderweg naar Chinle typt Bianca al een gedeelte van het verslag zodat we vanavond niet zo veel hoeven te typen.Aangekomen in Chinle checken we eerst in bij de Best Western. We ruimen de auto uit en besluiten vandaag al naar Canyon de Chelly National Monument te gaan. Het weer is prima, na de stoffige dag in Monument Valley. We doen de South Rim Drive en bezoeken de diverse uitkijkpunten. We raken niet echt onder de indruk van dit park. Of hebben we al zoveel moois gezien de afgelopen 2 weken?Terug bij het hotel gaan we eten bij het restaurant. We hadden besloten om een kleinigheidje te eten. Nou echt kein is het niet geworden. Waarom is alles zo groot en veel in Amerika? We krijgen het allemaal met moeite of helemaal niet op maar het was heerlijk. Nu lekker relaxen op de kamer, dit verslag afmaken en foto's uitzoeken voor jullie allemaal die met ons meereizen. Morgen gaan we ook veel mooie dingen zien.
We verheugen ons er al op.

Tot morgen.
Groetjes Har, Margriet, Harold en Bianca