25 Mei Chinle - Holbrook

Get your kicks on Route 66!

Vanmorgen schrokken we allemaal om 7:00uur wakker van de wekker. We hebben heerlijk geslapen. Alles weer opruimen en de auto vol laden. Maar eerst een stevig ontbijt. Rond 8:45uur zijn we "on the road again".
Onze eerste stop voor vandaag is Hubbell Trading Post. Dit is de oudste onafgebroken in werking zijnde handelpost van de Navajo natie. Het was leuk om hier even rond te kijken. We doen hier tevens nog een virtual cache.Even verderop pikken we een traditional cache op in een oude brandweerauto. Deze staat tentoongesteld bij een brandweerkazerne. Voordat we ook maar een beetje in de richting van de wagen lopen komt al gelijk iemand aanlopen en vraagt of we "The Treasure" aan het zoeken zijn. Hij helpt ons op weg en Harold babbelt even vrolijk met deze vrijwillige brandweerman. Hij laat Harold met trots nog een brandweer Hummer zien met rupsbanden.Dan gaan we op weg naar Pertrified Forest National Park. Als we bij het park aan komen kunnen we de klok een uurtje terug zetten. Nu is het tijdsverschil met Nederland weer 9 uur. We beginnen bij het Painted Desert Visitor Center en rijden vanuit hier de 28 mijl lange weg door het park van noord naar zuid. Als eerste stoppen we bij diverse uitkijkpunten van de Painted Desert. De verschillende kleuren aarde is echt gaaf om te zien.

Ook stoppen we bij het uitkijkpunt waar vroeger Route 66 heeft gelopen.Bij Blue Mesa stoppen we bij een paar uitkijkpunten en wanen ons in een totaal andere wereld. Hier lopen we ook de Blue Mesa trail. Deze voert ons omlaag door de blauw-grijze heuvels. Hier zien we ook onze eerste stukken versteend hout (Petrified Wood).De volgende stop is Crystal Forest. Hier lopen we ook een trail. Hier ligt heel veel versteend hout en er zijn ook aardig wat stukken gesplinterd. Het is een mooie trail om te lopen en de kleuren pracht van de stammen is helemaal geweldig. Ook dit park vinden we de moeite van het bezoeken waard.

Na onze laatste stop rijden we door naar Holbrook. Hier zullen we overnachten in het beroemde Wigwam motel gelegen aan Historic Route 66. Holbrook is gebruikt als voorbeeld voor de animatie film Cars. Onze nichtjes vinden deze film helemaal te gek, dus maken we veel foto's van de wigwams en oude auto's. Helaas zien we Lightning MC Queen niet voorbij scheuren, wel staat er een Doc Hudson geparkeerd.

We eten in het nabij gelegen Steakhouse en op de terugweg naar de wigwam pikken we hier ook weer een cache op. We halen hier een leuke coin uit en wij laten hier onze TB - Delfts Blue Cloggs #4 zijn reis beginnen. Nu lekker relaxen in de wigwam en maken dit verslag alvast. We hebben geen internet dus het verslag proberen we morgenvroeg online te krijgen.

Dus heel veel rooksignalen vanuit Holbrook, Arizona

Groetjes van ons Allemaal!